Jogurtipräänikud
Lapsed armastavad ikka präänikuid krõbistada, need on mõnusalt muredad ja vähemagusad veel pealekauba. Isevalmistatud präänikud on kindlasti palju maitsvamad, kui poest ostetud. Kui kasutad retseptis laktoosivaba võid ja jogurtit, siis sobib präänik hästi ka piimaallergikutele. Prääniku maitset saab muuta, kasutades tainas näiteks ploomijogurtit ja kaunistuseks kuivatatud musti ploome
Vaja läheb:
175 g võid
5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
200 g Valio Gefilus virsiku- papaiajogurtit
6 sl pruuni suhkrut
20 kuivatatud aprikoosi
Pane köögikombaini tükeldatud või, suhkur, jahu ja küpsetuspulber ning töötle puruseks massiks. Lisa jogurt ja töötle ühtlaseks tainaks. Tainast võid teha ka käsitsi, kui köögikombaini parajasti ei ole. Valmis tainas tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema. Vormi tainast 20 pallikest ja suru lapikumaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane iga prääniku peale 1 aprikoos ja küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 15- 20 minutit.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Vaja läheb:
175 g võid
5 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
200 g Valio Gefilus virsiku- papaiajogurtit
6 sl pruuni suhkrut
20 kuivatatud aprikoosi
Pane köögikombaini tükeldatud või, suhkur, jahu ja küpsetuspulber ning töötle puruseks massiks. Lisa jogurt ja töötle ühtlaseks tainaks. Tainast võid teha ka käsitsi, kui köögikombaini parajasti ei ole. Valmis tainas tõsta vähemalt pooleks tunniks külmkappi tahenema. Vormi tainast 20 pallikest ja suru lapikumaks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane iga prääniku peale 1 aprikoos ja küpseta küpsiseid 180 kraadi juures 15- 20 minutit.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid