Hõrk küpsisekook
Lihtne küpsisekook on jõukohane valmistada ka lastele, kui koogi koostisest želatiin välja jätta. Puuviljad võid valida just endale meelepärased.
Vaja läheb:
165 g kakaoküpsiseid
100 g võid
400 g kakaokohupiima
200g pirni- šokolaadi jogurtimaiust
8 lehte želatiini
1 granaatõun
1 hurmaa
0,5 dl õunamahla
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Täidise jaoks sega jogurt ja kohupiim, paisuta želatiin 5- 10 minutit külmas vees ja pigista kuivaks ning lahusta kuumas õunamahlas ja vala kohupiimasegu hulka. Viiluta hurmaa ja puhasta granaatõun seemneteks.
Vormi põhja suru õhuke kiht küpsisepuru ja vala peale kiht kohupiimasegu, siis aseta sellele hurmaaviil, jälle kohupiimasegu ja kata uuesti küpsisepuruga. Koogi võid valmistada väiksematesse (muffini) vormidesse, aga ka ühte suurde vormi. Valmis kook tõsta 1- 2 tunniks külma tarduma, seejärel kummuta vormist välja ja serveeri.
Jättes koogi koostisest välja želatiini, võid valmistada sama retsepti järgi maitsva kausimagustoidu.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Vaja läheb:
165 g kakaoküpsiseid
100 g võid
400 g kakaokohupiima
200g pirni- šokolaadi jogurtimaiust
8 lehte želatiini
1 granaatõun
1 hurmaa
0,5 dl õunamahla
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Täidise jaoks sega jogurt ja kohupiim, paisuta želatiin 5- 10 minutit külmas vees ja pigista kuivaks ning lahusta kuumas õunamahlas ja vala kohupiimasegu hulka. Viiluta hurmaa ja puhasta granaatõun seemneteks.
Vormi põhja suru õhuke kiht küpsisepuru ja vala peale kiht kohupiimasegu, siis aseta sellele hurmaaviil, jälle kohupiimasegu ja kata uuesti küpsisepuruga. Koogi võid valmistada väiksematesse (muffini) vormidesse, aga ka ühte suurde vormi. Valmis kook tõsta 1- 2 tunniks külma tarduma, seejärel kummuta vormist välja ja serveeri.
Jättes koogi koostisest välja želatiini, võid valmistada sama retsepti järgi maitsva kausimagustoidu.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kommentaarid