Kõrvitsa- õuna püreesupp

Kõrvits on supimaterjalina üks meie lemmikuid, annab suppidele mõnusalt siidise konsistentsi ,aga samas ei ole väga pealetükkiva maitsega ja nii saab  lisanditega supi maitset varieerida iga kord erinevaks. Sellele supile annab mõnusalt hapukust õunte lisamine.

Vaja läheb:

3 šalottsibulat
4 õuna
3 porgandit
2 sl kõrvitsaseemneõli
5 dl kõrvitsapüreed (700 g kõrvitsat)
1 l köögiviljapuljongit
100 g merevaiku
soola
fetajuustu
seemneid

Haki sibulad peeneks ja prae õlis kergelt läbi. Koor ja tükelda õunad ning porgandid ja lisa sibulate juurde ning kuumuta läbi.  Vala peale puljong ja lase keeda, kuni porgandid on pehmed. Seejärel lisa kõrvitsapüree ja merevaik ning püreeri supp. Maitsesta supp soolaga ja serveeri fetajuustu ning seemnetega.

Kommentaarid