3 aastat maitsvaid seiklusi ja mandlibiskviidi- jogurtikooki ka!

Uskumatu aga tõsi, Maitse Asi on märkamatult saanud juba 3- aastaseks! Ka see viimane aasta on olnud täis võrratuid maitseelamusi- nii vanu ja armsaid kui ka uusi ja huvitavaid. Kindlasti ei oleks see olnud pooltki nii lõbus, kui ei oleks teid armsad lugejad ja toredaid sõpru kellega neid maitseelamusi jagada. Kolme aastaga on kogunenud blogisse üle 900 postituse ja ka meie FB lehe fännide arv on juba aukartustäratavalt suur- 868. Et ka eelolev aasta saaks sama imeline ja maitsev nagu eelnevad! Sünnipäeva puhul pakume kõigile virtuaalselt ka tüki mandlibiskviidi jogurtikooki :)

Mandlibiskviit:

2 muna
4 sl suhkrut
2 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
75 g mandlilaaste
2 sl sulavõid

Täidis:

200 g Odense nugatit
600 g vanillijogurtit
1 sidruni mahl
7 lehte želatiini
Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa vahustades suhkur ja munakollased. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja mandlilaastud ning sega ettevaatlikult munavahu hulka. Viimasena sega tainasse sulavõi. Vala tainas kahte 18 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15- 20 minutit ning jahuta.
Soojenda nugatit veidi mikrolaineahjus v vesivannil, et see muutuks voolavaks.
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku, pigista seejärel kuivaks ja lahusta kuumas sidrunimahlas. Nirista sulatatud želatiin jogurti hulka ja sega ühtlaseks.
Pane üks biskviitpõhi lahtikäiva vormi põhja vala sellele pool jogurtitäidisest ja kata teise põhjaga ning tõsta 10 minutiks jahedasse tarduma, seejärel vala peale nugatitäidis ja pane paariks minutiks kook taas jahedasse. Lõpuks vala peale ülejäänud jogurtitäidis ja aseta kook vähemalt 3 tunniks kuni üleöö jahedasse tarduma.
Kaunista kook enne serveerimist meelepäraselt. Meie kook on kaunistatud suhkrumassist lilledega.

Kommentaarid