Martsipani- mustikakook
Mustikakook maitseb imeliselt koos vanillikastme või jäätisega ning on ühtmoodi hea nii soojalt kui ka jahtunult. Kui kasutad külmutatud marju siis sega need 2 tl tärklisega. Retsept pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat 2".
Põhi:
150 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
5 dl mustikaid
Purukate:
100 g martsipani
100 g võid
1 dl suhkrut
1 dl jahu
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates muna. Vala juurde jahu ja küpsetuspulbri segu ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele, puista peale mustikad ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Katte jaoks murenda martsipan ning sega kokku või, jahu ja suhkruga. Pudista segu koogile ning küpseta veel 15- 20 minutit.
Põhi:
150 g võid
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
5 dl mustikaid
Purukate:
100 g martsipani
100 g võid
1 dl suhkrut
1 dl jahu
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates muna. Vala juurde jahu ja küpsetuspulbri segu ning sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele, puista peale mustikad ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.
Katte jaoks murenda martsipan ning sega kokku või, jahu ja suhkruga. Pudista segu koogile ning küpseta veel 15- 20 minutit.
Kommentaarid