Lihtne peedisupp kanaga
Mõnusalt kerge peedisupp maitseb kõige paremini siis, kui aias kõik juurikad valmis on, aga kindlasti mõjub kosutavalt ja soojendavalt ka talvisel ajal. Kanaliha lisab supile toitvust. Kui soovid lihtsalt köögiviljasuppi, siis jäta kana hoopis lisamata.
Vaja läheb:
1 toores peet (200g)
1 suurem porgand (150 g)
3 kartulit
1 küüslauguküüs
5 tomatit (275 g)
250 g kana kintsuliha
2 sl õli
1 l vett (võid lisada ka rohkem, vastavalt sellele, kui vedelat suppi soovid)
50 ml valget veini
2 tl soola
1 sl (agaavi)siirupit
serveerimiseks soovi korral hapukoort
Koori peet, porgand
ja kartulid. Riivi peet ja porgand jameda riiviga ning lõika kartul
pulkadeks. Pane tomatid mõneks minutiks keevasse vette ja seejärel tõsta
külma vette, koori nahad pealt ära ning eemalda südamikud ja tükelda.
Haki küüslauguküüs peeneks. Tükelda kana kintsuliha suupärasteks
tükkideks ja prae kergelt läbi.
Sega omavahel valge vein, siirup ja sool.
Hauta potis õliga
küüslauku, porgandit ja peeti 5 minutit, seejärel lisa vesi ja keeda
veel 5 minutit. Siis lisa kartulid ja keeda umbes veel 5 minutit, kuni
kartulid on pehmed. Lõpuks vala juurde veinisegu ja tükedatud tomat ning
kergelt praetud kanafilee. Lase supp keema tõusta ja serveeri. Soovi
korral lisa serveerimisel hapukoort.
Veinist kuumutades aurab alkohol välja, nii et seda suppi võivad süüa kõik, aga vein lisab supile mõnusa maitsenüanssi.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid