Kõrvitsa- apelsini püreesupp kanaga

Mõnikord organism kohe nõuab suppi. Seetõttu pakume täna üht mõnusat soojendavat püreesuppi, mille valmistamine kerge ja maitse nauditavalt pehme. Supile lisab põnevat maitsenüanssi jõhvikapüree ja toekust kanaliha.


Vaja läheb:

1 pk Talleggi juustuga kanakoibi (800g)
700g kõrvitsat
5 kartulit
2 apelsini (mahlaks)
2dl köögiviljapuljongit
soola
300g jõhvikaid
Kõigepealt pane kana ahjuvormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures kuni 30 minutit. Soovi korral võid poolkoivad valmis küpsetada ka grillil. Seejärel pane supi jaoks kõrvitsa viljaliha koos kartuliga keema ja keeda pehmeks, selleks kulub umbes 25 minutit. Pressi apelsinidest välja mahl ja tee valmis köögiviljapuljong.
Nüüd kui kõik eelnev tehtud, on aeg valmistada püree. Selleks tambi jõhvikad puruks ja aja läbi sõela – nii lihtne see ongi. Muidugi võid kasutada ka valmis püreed, ent isetehtud on alati kõige värskem ja kasulikum.
Kui kartulid ning kõrvits on pehmeks keenud, siis kurna ära potist keeduvedelik (kuid ära seda ära viska!) ja lisa potti apelsinimahl ning puljong. Püreeri supp ühtlaseks, supi vedeldamiseks lisa vajadusel kõrvale pandud keeduvedelikku ning maitsesta supp soolaga. Tõsta supp kaussidesse, nirista peale paar supilusikat jõhvikapüreed ja tõsta kõige peale hakitud kanaliha. Kanakoibi võid supi kõrvale serveerida ka tervelt.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid