Rikkalik banaani- karamellikook
See kook on tõeliselt rikkaliku ja karamellise kreemitäidisega ning sisaldab ohtralt banaane. Küpsisepõhja sisse võib puistata strösseleid, näiteks šokolaadist, et kook ilusam oleks. Karamellikiht on tõeliselt rikkalik ja ilusti lõigatav. Kooki rikkalikult, näiteks šokolaadiga kaunistades sobib see ideaalselt pidulauda kaunistama. Maitseb lausa imeliselt :)
Retsept pärineb väikeste mugandustega SprinkleBakes'ist.
Põhi:
4 dl digestive küpsise puru
näpuotsatäis soola
2 sl suhkrut
8 sl sulavõid
Täidis:
4 suurt banaani
2 sl sidrunimahla
225 g võid
2 purki kondenspiima (750 g)
0,5 dl heledat suhkrusiirupit
2 dl pruuni suhkrut
4 dl vahukoort
50 g suhkrut
kaunistamiseks martsipani, šokolaadi, banaane
Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja vala juurde sulavõi ning töötle ühtlaseks. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele ning tõsta jahedasse.
Viiluta banaanid ja piserda üle sidrunimahlaga ning lao põhjale.
Kreemi jaoks sega kokku või, kondenspiim, siirup ja suhkur ja kuumuta keskmisel tulel kuni või ja suhkur on sulanud. Seejärel keera kuumus suuremaks ja keeda segu 6- 10 minutit, seda pidevalt segades.
Tõsta segu tulelt, lase veidi jahtuda ja vala põhjale. Meie lisasime täidisele ka pisut želatiini, et täidis väga valguv ei oleks. Aseta kook 4 tunniks kuni üleöö jahedasse.
Enne serveerimist vahusta vahukoor suhkruga ja kata sellega kook ning kaunista meelepäraselt.
Retsept pärineb väikeste mugandustega SprinkleBakes'ist.
Põhi:
4 dl digestive küpsise puru
näpuotsatäis soola
2 sl suhkrut
8 sl sulavõid
Täidis:
4 suurt banaani
2 sl sidrunimahla
225 g võid
2 purki kondenspiima (750 g)
0,5 dl heledat suhkrusiirupit
2 dl pruuni suhkrut
4 dl vahukoort
50 g suhkrut
kaunistamiseks martsipani, šokolaadi, banaane
Põhja jaoks sega omavahel kuivained ja vala juurde sulavõi ning töötle ühtlaseks. Suru mass küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele ning tõsta jahedasse.
Viiluta banaanid ja piserda üle sidrunimahlaga ning lao põhjale.
Kreemi jaoks sega kokku või, kondenspiim, siirup ja suhkur ja kuumuta keskmisel tulel kuni või ja suhkur on sulanud. Seejärel keera kuumus suuremaks ja keeda segu 6- 10 minutit, seda pidevalt segades.
Tõsta segu tulelt, lase veidi jahtuda ja vala põhjale. Meie lisasime täidisele ka pisut želatiini, et täidis väga valguv ei oleks. Aseta kook 4 tunniks kuni üleöö jahedasse.
Enne serveerimist vahusta vahukoor suhkruga ja kata sellega kook ning kaunista meelepäraselt.
Kommentaarid