Pretzel rolls ehk soolveekuklid

Nende kuklite kohta tahaks kasutada vaid ülivõrdeid- mõnusad, kohevad, maitsvad ja kergelt soolakad. Valmistamine pole ka üldse keeruline, kuigi alguses tundus, et ega see kerge ei ole. Tegelikult on küll:)
Retsept pärineb siit.

Vaja läheb:

5 dl sooja piima
2 dl sooja vett
1 tl soola
3 sl õli
2 tl suhkrut
25 g pärmi
800- 900 g jahu
meresoolahelbeid

Soolveevanni jaoks:

1,5 l vett
1 sl soola
4 sl soodat

Sega omavahel piim, vesi, sool, õli, suhkur ja murendatud pärm. Seejärel lisa juurde 800 g jahu ja sega tainaks. Sõtku tainast korralikult nii, et see tuleks kausi küljest lahti ja lisa vajadusel jahu juurde. Jäta tainas tunniks ajaks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainast vormi umbes 30 kuklit ja jäta 15 minutiks õlitatud pinnale kerkima.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Mõõda potti vesi, sool ja sooda ning lase keema tõusta.
Tõsta kerkinud kuklid kolme kaupa potti ja lase 1 minut keeda ning tõsta seejärel ahjuplaadile. Tee terava noaga kuklitele sisselõiked ja puista peale meresoolahelbeid ning küpseta ahjus 20- 25 minutit, kuni kuklid on kuldpruunid. Parimad on kuklid samal päeval, aga soojendatult maitsevad head ka järgmisel päeval.
Meie serveerisime kukleid maitsevõiga, maitsesid imeliselt!

Maitsevõi päikesekuivatatud tomatitega:

100 g pehmet võid
4- 5 päikesekuivatatud tomatit
meresoola

Haki tomatid peeneks ja sega koos soolaga või sisse. Serveeri koos kuklitega.


Kommentaarid