Kõrvitsa- toorjuustu plaadikook
Retsept pärineb mugandustega blogist Joy the Baker.
Põhi ja purukate:
170 g jahu
50 g suhkrut
100 g fariinsuhkrut
1/2 tl soola
85 g kaerahelbeid
75 g võid
1 dl hakitud metspähkelid
Täidis:
150 g toorjuustu
3 dl kõrvitsapüreed (ca 1 kg tükk toorest koorega kõrvitsat)
70 g suhkrut
2 muna
1 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
1 tl vanilliekstrakti
Põhja jaoks sega kokku kõik kuivained ja lisa pisikeste tükkidena või ning mudi purujaks massiks. Tõsta massist 4 dl kõrvale, see läheb pärast katteks ja suru ülejäänu küpsetuspaberiga kaetud 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja ning tõsta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks keeda kõrvits pehmeks ja püreeri. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ja lisa vahustades kõrvitsapüree. Lisa vahustades ühekaupa munad. Lõpuks sega täidisesse maitseained ja sega korralikult läbi. Vala täidis koogipõhjale ja raputa peale puru ning küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.
Kommentaarid