Meekook

Meekook on midagi tõelistele maiasmokkadele. See retsept on nii kindla peale minek, et kook valmib lihtsa vaevaga! Alguses võib ju tunduda, et nikerdamist on palju, aga absoluutselt mitte ja võime kinnitada, et ka peale tunniajast seismist oli kook mahlane ja läbiimbunud. Muidugi ideaalis võiks kook seista enne serveerimist üleöö jahedas. Retsept pärineb siit. Et kook oleks vedi lõbusam, on kaunistuseks martsipanist mesimummid :)

Põhi:

75 g mett
100 g suhkrut
2 muna
125 g võid
1 tl soodat
425 g jahu

Kreem:

200 g suhkrut
650 g hapukoort

Põhja jaoks sega kuumakindlas kausis mesi, suhkur ja munad nig aseta kauss vesivannile ja kuumuta seni, kuni suhkur on sulanud.  Lisa või ja lase sel täielikult sulada ning ära sega tainast. Kui või on sulanud, siis lisa sooda ja sega läbi. Jäta segu jahtuma. Jahtunud segule lisa jahu ja sega tainaks. Tainas jaga seitsmeks võrdseks osaks (mina sain ühe osa kaaluks keskmiselt 115 grammi). Tainas rulli 24 cm läbimõõduga võimalikult õhukesteks ketasteks ja küpseta 180 kraadi juures 4 minutit.
Sega hapukoor suhkruga ja üks põhjadest purusta peale kaunistuseks. Ühenda kuus põhja hapukoorekreemiga ja puista peale koogipuru ning kaunista meelepäraselt ja jäta üleöö imbuma.

Kommentaarid