Vaniljekreemi kausikook nektariinidega

Kausikook on üks ütlemata mõnus kook, sest reeglina saab selle kokku panna ilma küpsetamata käepärastest kapis olevatest toiduainetest. Selles kausikoogis saavad kokku siidine vanillikreem, hapukad nektariinid ja krõbedad küpsised. Kausikoogi võid valmistada ükskõik millisesse kaussi, aga läbipaistev kauss laseb koogil kõige rohkem särada. Kausikook on hea võimalus üllatada ootamatuid külalisi.

 Vanilli- jogurtikreem:

4 munakollast
4 sl heledat muscovado suhkrut
4 dl piima
4 sl jahu
75 g võid
2 tl vanilliekstrakti
800g paksemat maitsestamata jogurtit (nt kreeka joguriti) + maitse järgi suhkrut

Lisaks:

2 pk Selga heledaid küpsiseid (nt. vahtrasiirupimaitselisi)
6 nektariini
Vanillikreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ning sega juurde 4-5 sl piima ja jahu. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni ja lisa segades munavahu hulka. Vala segu tagasi potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta kreem tulelt, klopi hulka või ja vanilliekstrakt ning jahuta kreem kiiresti. Jahtunud kreemi hulka klopi jogurt ja vajadusel lisa ka suhkrut maitse järgi.
Pese ja viiluta nektariinid sektoriteks, murra küpsised väiksemateks tükkideks. Pane kausi põhja pooled tükeldatud küpsised ja kata kreemikihiga ning lao kreemile nektariinisektorid. Seejärel kata nektariinid taas õhukese kreemikihiga ja puista peale ülejäänud küpsised. Kata viimase osaga kreemist ja kaunista nektariinidega. Soovitav on lasta koogil paar tundi enne serveerimist jahedas seista, siis on see maitsvam.

Retsept valmis koostöös Talleggiga

Kommentaarid