Singi ja juustuga lõõtsasai

Külmal talvepäeval maitseb ahjusoe sai kindlasti ülimalt hästi.  Selle mõnusa saia sees saavad kokku kõrvits, sibul, kanarulaad ja juust. Lisaks on see mõnusalt käepärane süüa- saia küljest saad viile lihtsalt rebida.

Vaja läheb:

25 g pärmi
2 dl sooja piima
450 g jahu
100 g (soolaga) võid
soola, suhkrut

400 g puhastatud kõrvitsa viljaliha
1 hakitud ja praetud sibul

Täidis:

2 pk Talleggi delikatessrulaadi (300 g)
200 g juustu
2 sl sinepit
4 sl majoneesi

Taina jaoks sega kokku soe piim, pärm ja osa jahust (150 g) ning jäta pooleks tunniks kerkima.
Keeda kõrvitsa viljaliha pehmeks ja kurna ning püreeri. Lisa eeltainale soe kõrvitsapüree, sool ja suhkur ning jahu ja sõtku tainas ühtlaseks.
Sõtkumise ajal lisa tükkidena pehme või ja peeneks hakitud ning praetud sibul ja sõtku tainasse. Lase tainal soojas kohas 1 tund kerkida. Valmis tainas jaga pooleks ning edasi toimi mõlema poolega samamoodi. Rulli tainas jahusel laual lahti ristkülikukujuliseks.
Sega omavahel sinep ja majonees ning määri pool segust tainale. Lisaks laota tainale pool singiviiludest ja riivjuustust. Lõika tainas kuueks ribaks ja tõsta ribad üksteise peale ning lõika omakorda ruutudeks. Ruudud lao keeksivormi püstipidi üksteise kõrvale. Kogusest jagub kaheks pätsiks. Lase saial pisut vormis kerkida ja küpseta 180 kraadi juures eelküpsetatud ahjus 45- 50 minutit.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid