Laimi- beseetort kohupiimakreemiga

Krõbedate ja kergete beseepõhjade ning hapuka laimikreemi ja kohupiimaga tort maitseb imehästi. Tordi peaks kokku panema enne seveerimist, et beseepõhjad liiga läbi ei vettiks. Hapukas laimikreem tasakaalustb imehästi magusat beseed.  Koogi retsept pärineb mõningate mugandustega raamatust "Pereköögi kokaraamat 2", aga laimikreemi retsept on võetud hoopis siit.

Beseepõhjad:

6 munavalget
4 dl suhkrut
1 sl sidrunimahla

Kohupiimatäidis:

400 g kohupiima
4 dl vahukoort
1 tl suhkrut
2 laimi riivitud koor

Laimikreem:

4-5 laimi mahl ja riivitud koor
6 munakollast
2 dl suhkrut
100 g võid

kaunistuseks piparmündilehti
Beseepõhjade jaoks vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga tugevaks vahuks. Joonista küpsetuspaberile kolm 22 cm läbimõõduga ringi ja vormi 3 beseepõhja ning aseta 150 kraadini kuumutatud ahju, keera kuumus kohe 100 kraadini ja küpseta 100 kraadi juures 2 tundi.
Laimikreemi jaoks vispelda munakollased suhkruga läbi, vispelda juurde laimimahl ja riivitud koor. Aseta segu vesivannile ja kuumuta seda pidevalt segades, kuni segu hakkab paksenema, see võtab aega 7- 10 minutit. Eemalda kreem tulelt ja vispelda sisse tükeldatud või. Jahuta kreem ja aseta jahedasse.
Kohupiimatäidise jaoks vahusta koor suhkruga ja lisa vahustades laimikoor ning kohupiim.
Aseta vaagnale üks koogipõhi ja kata see kolmandikuga laimikreemist ning kohupiimast. Selle peale aseta teine põhi ja korda sama tegevust ning tee sama ka kolmanda põhjaga. Kaunista kook mündilehtedega ja serveeri kohe.

Kommentaarid