Porgandiküpsised

Mõnusalt päikesekollased porgandiküpsised maitsevad ka neile, kes porgandist muidu eriti lugu ei pea. Kõrvale maitseb hästi klaas külma piima või tass kuuma kakaod. Kui kõiki küpsiseid kohe nahka ei panda, siis maitsevad sama hästi ka kolmandal päeval peale küpsetamist :)
Retsept pärineb Peranaistelt.

Vaja läheb:

180 g võid
1,5 dl (pruuni) suhkrut
200 g riivitud porgandit
5-6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
pintseldamiseks muna, pealeraputamiseks pärlsuhkrut

Vahusta või suhkruga ja lisa peenelt riivitud porgand. Sega juurde omavahel segatud kuivained ja lase tainal toidukilesse mähitult külmas umbes 1 tund seista.
Rulli tainas lahti 0,5 cm paksuseks ja vormi sellest klaasi või ümara vormi abil kettad. Aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda munaga ja raputa peale pärlsuhkrut või kaneelisuhkrut. Küpseta küpsiseid 200 kraadi juures 12- 15 minutit.

Kommentaarid