Lillkapsa püreesupp juustupallidega



Nende külmade ilmadega tahaks õhtuti lisaks ühele soojale tassile kakaole ka midagi mõnusat ja soojendavat õhtusöögilauale panna. Sain hiljuti omale retseptiraamatu "Dutch cooking today", millest leidsin ka alljärgneva retsepti. Lisasin supile ka veidi brokolit, mida algses retseptis polnud. Samuti vähendasin puljongi kogust, et supp jääks mõnusalt kreemjas ja mitte üleliia vedel.

Vaja läheb:
Supp:

450 g lillkapsast
100 g brokolit
1 suurem kartul
1 sibul
25 g võid
600 ml köögivilja puljongit
50 ml 35% koort
1 tl soola
näpuotsatäis musta pipart ja riivitud muskaatpähklit
peterselli

Juutupallid:
50 ml piima
25 g võid
30 g jahu
1 muna
40 g juustu

Haki sibul peeneks ja lõika kartul kuubikuteks. Pane poti põhja või, lisa sibul ja kartul ning pruunista ca 3 minutit. Seejärel lisa puljong ning lillkapsa ja brokoli õisikud. Jäta pott tulele podisema 15 minutiks. Samal ajal saad valmis teha juustupallid. Selleks võta teine pott, pane sinna põhja piim ja või ning lase korraks keema tõusta. Seejärel lisa korraga kogu jahu ja keera kuumus maha. Sega hoolikalt, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb. Lase tainal veidi jahtuda ning lisa seejärel peenelt riivitud juust ja lahtiklopitud muna. Sega veelkord tainas läbi ning vormi kahe teelusika abil tainast ovaalsed pallid. Kui soovid võid taina panna ka tordipritsi, et saaksid teha ümaramad ja ühtlase suurusega pallid. Küpseta juustupalle 220 kraadi juures 8 minutit, kuni need muutuvad kuldkollaseks.

Kui supp on 15 minutit podisenud, püreeri supp. Kui soovid, siis võid enne mõned lillkapsa õisikud välja võtta, et saaksid neid pärast supi serveerimisel kasutada. Viimaks lisa koor ja maitseained ning püreeri supp veelkord läbi.

Serveeri juustupallide ning hakitud peterselliga.  

Kommentaarid

Profa ütles …
Juustupallide toorainekogused tunduvad imeväikesed, palju neid palle sellest saab?
Jaanika ja Signe ütles …
Ega ma lugesin ka ikka kaks korda seda juustupallide retsepti, sest kogused tundusid tõesti väikesed. Aga sellest kogusest tuleb ca 20 väikest juustupalli, mis on supi serveerimiseks piisav.