Lutsusült

January 31, 2013
Kalasülti võib valmistada erinevatest kaladest: ahvenast, tursast, haugist, kohast... Aga minu arvates on luts parim kala, millest sülti keeta- vähe luid ja maitsev kalaliha. Üldiselt tarretub lutsust keedetud sült ka niisama, aga kindluse mõttes võib lisada pisut želatiini. Näpunäiteid süldi keetmiseks sain Nami- Namist.

Vaja läheb:

1- 1,5 kg kala
750 ml vett
1 suurem sibul
10 tera musta pipart
5 tera vürtspipart
1 loorberileht
soola
1- 2 tl äädikat
15 g želatiini

Eemalda kalalt sisikond, silmad ja lõpused. Pese kalad puhtaks ja pane külma veega potti. Riisu vaht ja keeda kuni kalaliha on pehme. Lisa maitseained 5 minutit pärast vahu riisumist.
Puhasta kala nahast ja luudest võimalikult suurte tükkidena ja asea kalaliha kausside või vormide põhja. Soovi korral võid kausside põhja kaunistuseks ka rohelist panna.
Kurna kalakeeduleem läbi tiheda sõela, lisa kuumas vees sulatatud želatiin ning maitsesta. Vala vormidesse kalatükkidele ja lase tarduda.


0 comments: