Kilupirukas

January 11, 2013
See ei ole kindlasti esimene kord ja vaevalt jääb ka viimaseks, kui peab tõdema, et lihtsuses peitub sageli geniaalsus. Kiluleib keedumunaga on kindlasti üks selliseid soolaseid ampse, mis paljudel suu vett jooksma paneb ja peab tunnistama, et see kilupirukas ei jää üldse võileivale alla. Puhtad maitsed ja ei midagi üleliigset, pealegi valmib kiiresti. Retsept on pärit Angelica Udekülli sulest.

Vaja läheb:

250 g pärmi- lehttainast
100 g vürtsikilu
1/2 sibulat
2 muna
serveerimiseks soovi korral hakitud tilli

Suru lehttainas pirukavormi nii, et ääred jäävad veidi ülespoole. Lao taina peale viilutatud sibul ja puhastatud vürtsikilufileed. Klopi munad kergelt lahti ja vala pirukale ning küpseta pirukat 200 kraadi juure 20 minutit.
Serveerimisel võid pirukale peale raputada hakitud tilli.

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Tere, sooviks teada, kas kilupirukas on parim soojalt või jahtunult? :) Mirjam

  1. köögivõlur said...:

    Tere, Mirjam, kilupirukas maitseb minu arvates ühtemoodi hea nii soojalt kui ka jahtunult. See kumb variant rohkem meeldib, sõltub rohkem isiklikust eelistusest. Igatahes on see üks selline pirukas, mis ka täiesti jahtunult on väga maitsev!