Kartuli- tomatipüree pestokastme ja kana- hakkpraega

Vahelduseks tavalisele kartulipüreele võib seda huvitavamaks muuta mõne teise köögivilja abil. Meie lisasime kartulipüree sisse tomatipastat ja koos kreemja pestokastme ning maitsva kana hakkpraega saab sellest toitev lõunaeine.

Vaja läheb:

1 Talleggi hakkpraad kanalihast (500 g)

Kartulipüree jaoks:

1 kg kartuleid
40 g võid
250 ml tomatipüreed
soola

Pestokastme jaoks:

50 g võid
2 sl jahu
4 dl piima
2 tl pestot

Pane hakkpraad ahju küpsema 180 kraadi juurde 40 minutiks. Samal ajal saad valmistada kartulipüree ja kastme.
Püree jaoks koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna kartulid, lisa või ja tomatipüree ning tambi pudrunuiaga püreeks. Vajadusel maitsesta püree soolaga.
Kastme jaoks sulata potis või ja lisa jahu. Sega jahu ja või ühtlaseks ning lisa vispeldades piim. Vispelda seni, kuni kaste pakseneb ja eemalda tulelt. Maitsesta kaste pestoga.
Serveeri viilutatud hakkpraadi, kartulipüree ja kastmega.

Retsept valmis koostöös Talleggiga

Kommentaarid