Riisiroog kanahakkliha ja mustade ploomidega

January 30, 2013
Mõnusalt mahe ja kerge riisiroog kanahakklihaga saab põnevaid maitsenüansse juurde mustadest ploomidest ja suitsujuustust. Juust muudabki  roa mõnusalt kreemjaks ja parajalt soolaseks, eraldi soola lisada vaja ei ole.

Vaja läheb:

600 g kana delikatesshakkliha (Tallegg)
soola, pipart
2 porgandit (200 g)
250 g suitsujuustu
500 g riisi
1 sl puljongipulbrit
200 g musti ploome

Koori ja riivi porgandid ning suitsujuust. Keeda riis puljongipulbriga maitsestatud vees pehmeks. Prae hakkliha pannil pruuniks, maitsesta soola ja pipraga ning lisa porgand ja prae veelkord läbi. Kui riisi keetmisel jääb veidi puljongit põhja, siis ära seda ära kurna. Vala hakklihasegu, riivjuust ja ploomid riisi sisse ning sega ja kuumuta läbi. Serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: