Kihiline banaani- maasika tort

Selle koogi suur eelis on see, et küpsetama peab ainult põhja ehk siis kook valmib suhteliselt kiiresti ja kerge vaevaga. Maasika ja banaani kombinatsioon täidises maitseb ülihästi, üks on hapukam ja teine magusam ning koos on need just mõnusalt tasakaalus. Tavapärase digestive või muu küpsise põhja asemel kasutasin seekord hoopis küpsisetainast põhjaks. Küpsisetaina võib ka ise teha, mitte ei pea pulbrist tegema.
 
Põhi:

400 g Vilma küpsisepulbrit piimašokolaadipisaratega
125 g võid
2 sl külma vett

Täidis:

600 g kreeka jogurtit
4 dl vahukoort
2 dl suhkrut
300 g maasikaid
2 banaani
sidrunimahla
1 apelsini mahl
10 lehte želtiini

Põhja jaoks töötle küpsisepulber ja või puruseks massiks ja lisa vesi ning sega tainas ühtlaseks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ning eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.Seejärel lase jahtuda.
Täidise jaoks püreeri eraldi banaanid ja maasikad. Vahusta vahukoor suhkruga pehmeks vahuks ning sega kreeka jogurtiga ja maitsesta sidrunimahlaga. Jaga jogurtisegu pooleks ja lisa ühele osale maasikapüree ning teisele poolele banaanipüree. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas apelsinimahlas. Lisa pool segust banaanitäidisele ning poole maasikatäidisele.
Vala jahtunud põhjale banaanitäidis ja lase 10 minutit jahedas tarduda. Seejärel vala peale maasikatäidis ja tõsta kook külma tarduma 3 tunniks kuni üleöö.

Kommentaarid