Apelsini- hapukoorekook toorjuustukreemiga

See kook osutus väga mõnusaks ja mahlaseks maitseelamuseks. Kuna apelsinibiskviit ise on piisavalt niiske, siis seda ei maksa karta, et see kook vähese täidise tõttu kuiv jääks. Apelsini mõnus maitse on tunda nii koogis kui kreemis. Retsept pärineb siit.

Põhi:

250 g võid
250 g suhkrut
2 apelsini riivitud koor
4 muna
125 ml hapukoort
210 g jahu
100 g mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
30 ml apelsinimahla

Kate:

1 apelsini riivitud koor
40 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
1 sl Cointreau likööri
150 ml vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu

Põhja jaoks hõõru või suhkru ja apelsinikoorega kohevaks. Lisa munad hoolikalt segades ja sega juurde hapukoor. Sega omavahel jahu, küpsetuspulbe ja mandlijahu ning lisa apelsinimahl ja munasegu. Jaga tainas kahte küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 170 kraadi juures 1 tund kuni 1 tund ja 10 minutit.
Kreemi jaoks lisa toorjuustu hulka apelsinikoor, suhkur, vanilliekstrakt ja liköör ja sega. Lõpuks lisa ettevaatlikult vahustatud koor. Soovi korral võid koogi põhjasid immutada apelsinimahlaga. Kata üks koogipõhi kolmandikuga kreemist ja tõsta peale teine põhi nin kata ülejäänud kreemiga kook külgedelt ja pealt.

Kommentaarid