Beseepõhjaga kohupiimakook

Üks mõnus kook, kus tavapäraste biskviitpõhjade asemel on kasutatud hoopis kakaoseid pähklibeseepõhjasid. Kreemile lisab magusust riivitud martsipan ja jõhvikad annavad koogile hapukust ning särtsu.


Põhi:

6 munavalget
200 g suhkrut
100 g purustatud metsapähkleid
2 sl kakaod
vanillisuhkrut

Täidis:

2 dl vahukoort
vanillisuhkrut
300 g vanillikohupiimapastat
75 g martsipani
suur peotäis jõhvikaid
50 g tumedat šokolaadi

Vahusta munavalgd tugevaks vahuks, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning vahusta veel kuni vaht on tihe ja läikiv. Sega omavahel kakao ja purustatud pähklid ning lisa õrnalt segades munavahu hulka. Jaota tainas pooleks ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 2 ümarat põhja; 120 kraadi juures 40- 45 minutit.
Vahusta vahukoor vanillisuhkruga, lisa vanillikohupim ja riivitud martsipan. Kata põhjad vahukoorega, peale puista jõhvikad ja nirista sulašokolaad

Kommentaarid