Vaarikajäätis

Praegu on selline tore aeg, et kui külmkapinurgast veel piparkogitaigna leiad, võid rahulikult piparkooke küpsetama asuda. Aga samas varsti on käes ka kevad ja suvi ja kui väljas veel jäätist ehk süüa ei tahagi, siis soojas toas tahaks vahel ikka. See imemaitsev vaarikajäätise retsept pärineb taaskord raamatust "The Perfect Scoop".
Võid vaarikapüree läbi sõela ajada, et seemneid jäätise sisse ei jääks, mul pole aga seemnete vastu midagi, nii et läksid ka need jäätise sisse. Et saada 375 ml seemneteta püreed on vaja umbes 750 g külmunud vaarikaid. 

Vaja läheb:

4 dl vahukoort
200 g suhkrut
4 dl kohvikoort
5 munakollast
375 ml vaarikapüreed
1 sl sidrunimahla

Kuumuta vahukoor ja suhkur, kuni suhkur on sulanud, ning vala kohvikoor suurde kaussi ja aseta sellele sõel. Teises kausis vispelda munakollased ja vala vispeldades nende peale kuum vahukoor. Vala segu tagasi potti ja kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb.  Vala segu läbi sõela kohvikoore hulka, sega juurde vaarikapüree ja sidrunimahl ning jahuta külmaveevannil. Külmuta jäätist kas jäätisemasinas või lihtsalt karbis, seda iga 40 minuti järel läbi segades, umbes 4 tundi.

Kommentaarid