Peter Reinharti šokolaadibabka

Uskumatult mõnus ja kohev šokolaaditäidisega küpsetis vajab küll kergitamiseks päris palju aega, aga lõpptulemus on igati seda väärt ja kuigi küpsetis säilib õhukindlas karbis kuni paar päeva, siis maitseb see nii hästi, et arvatavasti saab see otsa juba soojalt. Sellest kogusest saab 2 babkat.
Retsept pärineb Nami- Namist.

Tainas:

85 g võid
85 g suhkrut
4 munakollast
1 tl vanilliekstrakti
425 g jahu
40 g pärmi
1 tl soola
1,8 dl käesooja piima

Täidis:

225 g hakitud tumedat šokolaadi
1 tl jahvatatud kaneeli
55 g pehmet võid

Alternatiivina kasutasin täidiseks 400 g pistaatsimartsipani, tulemuseks ka imehea sai, ja peale puistasin pärlsuhkrut.
Hõõru või ja suhkur ühtlaseks, lisa ühekaupa munakollased ja vahusta segu. Lisa vanilliekstrakt. Sega omavahel jahu, sool ja kuivpärm ning sega võisegu hulka. Lisa vähehaaval piim ja sõtku tainast 2- 3 minutit. Lase taignal soojas kohas 2 tundi kerkida.
Täidise jaoks sega omavahel pehme või, riivitud šokolaad ja kaneel.
Rulli kerkinud tainas jahusel laual õhukeseks ja kata täidisega, keera tihedalt rulli ja venita pikemaks. Lõika rull kaheks ja mõlemad rullid omakorda pikuti pooleks. Põimi taignaribad omavahel ja keera omakorda veel keerd peale. Aseta babkad keeksivormi ja lase veel tund kerkida. Küpseta 180 kraadi juures 20- 25 minutit ja lase enne serveerimist jahtuda.

Kommentaarid