Maapähklivõi- soolakõrsiku maiustus

See maius lausa peks igale maiasmokale kohustuslik olema, sest see on mõnus ja mis põhiline- magus. Kogu kombinatsioon šokolaadist, kondenspiimast, maapähklivõist ja soolakõrsikutest moodustab uskumatult nauditava ja suussulava terviku. Korraga on see magus ja natuke soolane, krõmpsuv ja kreemjas...Kuigi selle maiuse valmistamine võib tunduda suure ettevõtmisena, seda see siiski ei ole. Ja siit saab miust ikka päris suure portsu. Originaalretsept pärineb SprinkleBakes' ist. Kuna meil ma ei ole müügil märganud maapähklivõi nööpe, siis kasutasin maapähklivõid, mistõttu tuleb täidis pisut pehmem ja voolavam, aga maitse on ikkagi jumalik.

Põhi:

90 g šokolaadinööpe või hakitud šokolaadi
45 g võid
2 sl suhkrut
1 muna, lahtiklopitud
100 g soolakõrsikuid, purustatud

Täidis:

450 g kondenspiima
300 g maapähklivõid
1 tl vanilliekstrakti

Kate:

175 g šokolaadinööpe või hakitud šokolaadi
3 sl vahukoort
25 kõrsikut

Põhja jaoks sulata või ja šokolaad vesivannil. Lisa suhkur ja muna ning kuumuta segades segu paksenemiseni, seejärel eemalda tulelt. Sega sisse kõrsikupuru ja suru segu küpsetuspaberiga kaetud 20 x 20 cm kandilise vormi põhja.
Täidise jaoks sega omavahel kondenspiima ja maapähklivõi ning maitsesta vanilliekstraktiga ja aseta vähemalt 30 minutiks jahedasse.
Katte jaoks sega šokolaad ja koor ning kuumuta vesivannil, kuni šokolaad on sulanud. Kata spaatli abil seguga maapähklikreem ja kata kõrsikutega. Hoia külmas kaks tundi, kuni üleöö, lõika ruutudeks ning serveeri.

Kommentaarid