Vaarika-kohupiima küpsisetort
See Brunoga küpsise-kohupiima tort vaarikate ja martsipanikattega valmis pisikese Kaia 4- kuu sünnipäevaks. Klassikaliselt hea ja kindel valik nagu küpsisetordid ikka ja muidugi maitsev ka. Kasutasin Selga kondenspiimaga küpsiseid (nelja kihi jaoks kulub olenevalt tordi suurusest 6-7 pakki) ja tavalist pakikohupiima, mida kulub umbes 600 grammi. Kohupiimale lisasin suhkrut ja vaarika toormoosi ning vahustatud koort, aga võib lisada ka hapukoort. Ja loomulikult on moosi ja marjade valik täiesti individuaalne.
Tort on kaetud martsipaniga, seda kulub olenevalt tordi suurusest 300- 400 grammi. Martsipani rullisin tuhksuhkruga lahti soovitud suuruseni ja seejärel joonistasin peale pildi toiduvärvidega. Lasin pildil veidi kuivada ning libistasin pildi õhukese vahukoore kihiga kaetud tordile. Tordi küljed on kaetud toorjuustu ja valge šokolaadi glasuuriga, mille tarbeks läheb vaja:
150 g valget šokolaadi
150 g toorjuustu (Farmi on hea)
Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus ja lisa segades toorjuustule.
Valmis glasuuri kandsin lameda noaga tordi külgedele ning üle jäänud glasuurist joonistasin tordile pilved.
Tort on kaetud martsipaniga, seda kulub olenevalt tordi suurusest 300- 400 grammi. Martsipani rullisin tuhksuhkruga lahti soovitud suuruseni ja seejärel joonistasin peale pildi toiduvärvidega. Lasin pildil veidi kuivada ning libistasin pildi õhukese vahukoore kihiga kaetud tordile. Tordi küljed on kaetud toorjuustu ja valge šokolaadi glasuuriga, mille tarbeks läheb vaja:
150 g valget šokolaadi
150 g toorjuustu (Farmi on hea)
Sulata šokolaad vesivannil või mikrolaineahjus ja lisa segades toorjuustule.
Valmis glasuuri kandsin lameda noaga tordi külgedele ning üle jäänud glasuurist joonistasin tordile pilved.
Kommentaarid