Grillima, grillima, grillima- jah!

May 8, 2010

Siin on lausa viis erinevat marinaadisegu sealihale ja kanale, mis ühel ilusal kevadpäeval valmisid Kõik marinaadi kogused on arvestatud 500 g liha kohta. Ja soovitav on liha marinaadi jätta enne grillimist vähemalt üleöö.
Grillimine on selline tegevus, mis käib ilmselt rohkem tunde järgi, aga üldiselt igaks juhuks panen siia mõned näpunäited enda kogemustest.
Grilli ettevalmistamiseks vala grilli süsi ning vala sellele süütevedelikku ja lase paar minutit põleda, enne kui resti grillile asetad. Seejärel lase söel veel 10 minuti ringis põleda enne kui liha grillile asetad. Neid lihasid võib grillida nii restil kui ka vardasse lükituna (kui lõikad väiksemateks tükkideks). Kui kasutad puidust vardaid, siis leota neid enne liha vardasse lükkimist umbes 30 minutit vees.
Grillida tuleb liha vahepeal pöörates ja marinaadiseguga pintseldades umbes 20 minutit. (aega varieerida vastavalt sellele, kui küpset liha keegi eelistab).


Sealiha piparkoogimarinaadis:

1 apelsini riivitud koor
3 tl heledat suhkrusiirupit
1/2 tl ingveripulbrit
1/2 tl kaneeli
7 tera nelki
1/4 tl riivitud muskaatpähklit
1 apelsini mahl


Kanafilee apelsinimarinaadis:

1 apelsini mahl
1 tl fenkoliseemneid
2 sl oliivõli
1 tl soola
1/2 tl pipart
2 tšillikauna


Kanafilee astelpajumarinaadis:

2 dl astelpaju marju
2 sl mett
4 sl oliivõli


Kanafilee sidrunises jogurtimarinaadis:

300 g maitsestamata jogurtit
1 sidruni riivitud koor
1 sidruni mahl
2 tl soola
1 tl musta pipart


Sealiha magusvürtsikas marinaadis:

5 sl sojakastet
2 sl fariinsuhkrut
2 tl teravat paprikapulbrit
5 sl oliivõli

0 comments: