Kirju pohlatort

Volbriõhtu magustoiduks sai sel korral tehtud porgandi-peedi-pohla torti. See on selline erinevatest aja jooksul saadud ideedest kokku pandud tort, mis maitses ülihästi.

Tordi põhi:

250g jahu
200g võid
300g suhkrut
3 muna
1 keskmine peet
1 suurem porgand
2,5 tl küpstuspulbrit
1 tl kaneeli
näpuotsatäis soola

Täidis:

400 ml vahukoort
3 spl suhkrut
500g vanilje pudingut
4 dl pohli

Põhja tarvis sega esmalt jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Seejärel hõõru või suhkruga, lisa munakollased, jämedalt riivitud toores peet ja porgand ning lisa siis sellele kuivaine segu. Vahusta munavalged ja sega õrnalt taina hulka. Vala segu ümarasse koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 1 tund.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vanilje puding ning sega ühtlaseks massiks. Lõika jahtunud tordipõhi pooleks, pane vahele pool vahukoore-pudingu kreemi ning raputa ühtlase kihina selle peale pohlad. Tordi peale pane ülejäänud vahukoore-pudingu kreem ning kaunista pealt oma tahtmist mööda. Mina kasutasin kaunistamiseks pohli ja riivitud porgandit.

Kommentaarid