Kohupiima-martsipanitort emadepäevaks
See kohupiima-martsipani tort on tehtud inspireerituna Mari-Liisi blogist leitud tordist. Ma olen ise suur martsipani sõber ja seetõttu jäi see tort mulle kohe silma. Nüüd oli emadepäevaks hea põhjus see ka valmis teha ja maitsev ta sai tõepoolest. Kaunistamiseks kasutasin esimesi maasikaid (küll Hispaania omi, aga maitsesid täitsa hästi). Kuigi ma retseptis eriti omaloomingut ei kasutanud, panen siiski ka siia kirja, mida täpselt tegemiseks vaja läks.
Põhi:
Põhi:
100 g martsipani
80 g võid
1 muna
3 dl jahu
Katmiseks:
200 g martsipani
Kaunistuseks 200 g maasikaid
Põhja jaoks haki või ja martsipan ühtlaseks seguks ning lisa jahu ja sega puruseks massiks. Lisa kiiresti segades muna ja pane tainas 30 minutiks toidukilesse mähitult külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel kõik täidise ained ühtlaseks massiks.
Suru taigen koogivormi põhja ja äärtesse ning vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit kuni 1 tund.
Seejärel lase koogil täielikult jahtuda ja lõika servad noaga kohupiimamassiga ühetasaseks.
Martsipan rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ümaraks kettaks ja kata sellega kook.
Kaunista maasikatega.
Täidis:
600 g kohupiima
600 g kohupiima
200 g hapukoort
4 muna
3 dl suhkrut
1 sidruni pressitud mahlKatmiseks:
200 g martsipani
Kaunistuseks 200 g maasikaid
Põhja jaoks haki või ja martsipan ühtlaseks seguks ning lisa jahu ja sega puruseks massiks. Lisa kiiresti segades muna ja pane tainas 30 minutiks toidukilesse mähitult külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel kõik täidise ained ühtlaseks massiks.
Suru taigen koogivormi põhja ja äärtesse ning vala täidis põhjale ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit kuni 1 tund.
Seejärel lase koogil täielikult jahtuda ja lõika servad noaga kohupiimamassiga ühetasaseks.
Martsipan rulli kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks ümaraks kettaks ja kata sellega kook.
Kaunista maasikatega.
Kommentaarid