Rabarberi-pisarakook
Õhulise munavalgekattega ja mureda põhjaga rabarberikook on kevadisele söömaajale maitsvaks lõpetuseks. Retsept pärineb raamatust "Rabarberikoogid".
Tainas:
200 g võid
5 dl jahu
1 dl suhkrut
soola
Kate:
400 g rabarberit
3 sl suhkrut
1 sl kaneeli
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
Taina jaoks haki kõik ained purujaks massiks ning suru palliks ja pane tunniks külma. Rulli tainas seejärel õhukeseks plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Katte jaoks koori ja tükelda rabarberid ning sega suhkru ja kaneeliga. Vala rabarber tainale ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja määri koogile ning küpseta veel umbes 10 minutit.
Tainas:
200 g võid
5 dl jahu
1 dl suhkrut
soola
Kate:
400 g rabarberit
3 sl suhkrut
1 sl kaneeli
Munavalgekate:
3 munavalget
1,5 dl suhkrut
Taina jaoks haki kõik ained purujaks massiks ning suru palliks ja pane tunniks külma. Rulli tainas seejärel õhukeseks plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Katte jaoks koori ja tükelda rabarberid ning sega suhkru ja kaneeliga. Vala rabarber tainale ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Katte jaoks vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks ja määri koogile ning küpseta veel umbes 10 minutit.
Kommentaarid