Karamelli-šokolaadi maius

Ülimalt magus ja hõrk pala maiasmokale. See retsept on kahtlemata ka parajalt rammus. Vaieldamatult minu uus lemmik. Suhteliselt kiiresti valmiv pealekauba. Kindlasti annab selles kasutatavat karamellikreemi kasutada ka näiteks mõne tordi täidises. Retsept pärineb raamatust "Kuldne šokolaadiraamat".

Põhi:

150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
50 g suhkrut
soola

Karamellitäidis:

125 g võid
100 g suhkrut
2 sl heledat siirupit
1 prk kondenspiima

250 g tumedat šokolaadi

Põhja jaoks sõelu kaussi jahu, sool ja küpsetuspulber. Vahusta või suhkruga ning lisa kuivained. Määri tainas 20 x 30 cm suurusele ahjuplaadile ühtlaselt laiali. Küpseta 170 kraadi juures 10 minutit ning tõsta jahtuma.
Karamelltäidise valmistamiseks sulata pliidil madalal temperatuuril segades või suhkru, siirupi ja kondenspiimaga. Aja segu keema ja lase segades keeda 5 minutit kuni segu pakseneb. Seejärel tõsta segu tulelt ja lase jahtuda ning määri ühtlaselt põhjale.
Sulata vesivannil või mikrolaineahjus tükeldatud šokolaad ning kata sellega karamellikiht ja lase šokolaadikihil tahkuda ning lõika seejärel ruutudeks.

Kommentaarid