Kukeseenepirukas parmesaniga

Sellesse pirukasse läksid ühed viimased kukeseened sügavkülmikust. Järgmised pirukad saab juba teha vast värskete kukeseentega. Kuigi peab ütlema, et pirukad maitsesid sellele vaatamata imehästi. Juust sobib pirukasse muidugi ka nagu valatult. See retsept pärineb kokaraamatust "Maru maitsev maailm" ja on väikeste minupoolsete mugandustega toodud allpool.

Tainas:

2 dl Veski-Mati mitmevilja jahusegu
0,5 dl nisujahu
veidi soola
100 g võid
1 dl riivitud parmesani juustu
2 tl vett
1 tl oliivõli

Kate:

250 g kukeseeni
100 g riivitud parmesani
3 sl vahukoort
soola pipart

Taina jaoks näpi kõik ained tainaks ja pane toidukilesse mähitult külmikusse.
Täidise jaoks prae pannil võis tükeldatud kukeseened, seejärel lisa vahukoor ning maitsesta segu.
Näpi tainas vormi põhja ja servadesse ning eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Võid tainale küpsemise ajaks ka raskuse peale asetada, et servad alla ei vajuks. Raskuseks sobivad hästi kuivatatud herned või oad. Seejärel vala põhjale kukeseenesegu ja puista üle parmesaniga ning küpseta ahjus veel umbes 15 minutit.
Parmesani asemel võib pirukale puistata ka tavalist juustu või hallitusjuustu.

Kommentaarid