Ratatouille

See pajaroog pärineb Prantsusmaalt. Retseptid on näiteks siin Namis ja ühe retsepti leidsin ka kokaraamatust "Süües terveks ja kauniks II". Valmistatakse mitmel erineval moel nii pajaroa kui ahjuvormina. See siinnähtav roog on valminud samanimelise animafilmi ainetel minu poja tungival nõudmisel. Söömise osas jäi ta siiski suhteliselt tagasihoidlikuks;)

500 g baklažaani
500 g suvikõrvitsat
500 g paprikat
2 sibulat
700 g tomateid
5 küüslauguküünt
basiilikulehti, peterselli
soola, musta pipart
oliivõli
1 dl tomatipastat


Viiluta baklažaan ristipidi ja puista üle soolaga ning lase umbes 20 minutit seista. Seejärel loputa vee all ja kuivata majapidamispaberiga. Samamoodi viiluta ka suvikõrvits, tomat, paprika ja sibul. Mina sibulat ei lisanud, kuna kõik sööjad sibulat ei armasta. Kui teed pajarooga siis kindlasti koori tomatid enne hakkimist!
Seejärel röstisin kergelt pannil oliivõlis baklažaani ja suvikõrvitsa viilud koos tükeldatud küüslauguga (kui kasutad sibulat, siis tee sama ka viilutatud sibulaga) ning seejärel kata vormi põhi tomatipastaga ja lao köögiviljad vaheldumisi vormi. Peale piserda oliivõli ning maitseaineid ja maitserohelist. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Maitseb hea koos lihaga.

Kommentaarid