Rabarberi-mandlikreemipirukas

Kevade tulekuga saabub alati suur soov kõige värske järele. Eks rabarbergi on omamoodi kevadekuulutaja. Ja mis oleks mõnusam hapukasmahlasest rabarberikoogist, seekord siis koos kohupiimaga. See rabarberikoogi retsept pärineb Oma Maitse värskest maikuu numbrist. Mina tegin selles mõned muudatused ja allpool siis lõplik retsept.

Põhi:

100 g võid
2 sl suhkrut
2 munakollast
2 dl jahu
1 sl kartulijahu

Täidis:

0,5 dl mandleid
3 muna
2,5 dl kohupiima
0,75 dl hapukoort
1 dl suhkrut
300 g rabarberit
Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga ja lisa munakollased. Sõelu hulka omavahel segatud jahu ja tärklis ning suru tainas ümara koogivormi põhja ja äärtesse.
Täidise jaoks haki mandlid ning sega juurde munad, kohupiim, hapukoor ja suhkur ning püreeri ühtlaseks. Kasutada võib kohupiima asemel ka kodujuustu.
Tükelda rabarber ja laota koogipõhjale ning vala peale täidis. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit.

Kommentaarid