Soolapulgad
Klassikalised soolapulgad köömnetega, mida vanasti kohvikutest ikka leida võis, aga tänapäeval vist enam nii populaarsed pole, kuigi peab tunnistama, et maitsevad endiselt hästi. Mõnus on krõbistada neid niisama või siis hoopis näiteks tee kõrvale. Retsept pärineb jällegi raamatust "Krõbedad küpsised".
Vaja läheb:
400 g võid
1,5 tl soola
2 sl suhkrut
2 tl köömneid
5 muna
1,5 dl vett
700 g jahu
Peale puistamiseks:
1 tl köömneid
0,5 tl soola
Lisa pehmele võile sool, suhkur, muna ja köömned ning sega, pane juurde jahu ja sega ühtlaseks. lase tainal 2-3 tundi külmas seista ja vormi tainast umbes sõrmejämedused pulgad ning aseta ahjuplaadile. Määri pulgad munaga ning puista üle soola-köömne seguga. Küpseta 180 kraadi juures 10- 12 minutit.
Vaja läheb:
400 g võid
1,5 tl soola
2 sl suhkrut
2 tl köömneid
5 muna
1,5 dl vett
700 g jahu
Peale puistamiseks:
1 tl köömneid
0,5 tl soola
Lisa pehmele võile sool, suhkur, muna ja köömned ning sega, pane juurde jahu ja sega ühtlaseks. lase tainal 2-3 tundi külmas seista ja vormi tainast umbes sõrmejämedused pulgad ning aseta ahjuplaadile. Määri pulgad munaga ning puista üle soola-köömne seguga. Küpseta 180 kraadi juures 10- 12 minutit.
Kommentaarid