Biskviitkattega rabarberikook

May 18, 2010
Seda klassikalist rabarberikooki mäletan mina kohvikulettidelt juba päris väikese tüdrukuna. Samal põhimõttel tehti ka õunakooki ja mõlemad koogid olid lõigatud ristküliku kujulisteks tükkideks ja puistatud üle tuhksuhkruga. Igatahes vahelduseks kõigile ülejäänud rabarberikookidele on mõnus maitsta ka midagi traditsioonilist. Pealegi kuulub see kook vaieldamatult ka minu lemmikute hulka.

Põhi:

200 g võid
1 dl suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

800g rabarberit
kaneeli
suhkrut

Kate:

5 muna
1 dl suhkrut
5 sl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Põhja jaoks vahusta või soola ja suhkruga ning lisa muna ja jahuga segatud küpsetuspulber ning näpi tainaks. Pane tainas 30 minutiks külmkappi. Rulli tainas õhukeseks ja kata sellega ahjuplaat ning küpseta põhja 180 kraadi juures 10- 15 minutit. Tükelda rabarber, sega kaneeli ja suhkruga ning laota põhjale.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Ning sega õrnalt juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Soovi korral võid munakollased ja valged eraldi vahustada- sellel juhul sega munavalged tainasse viimasena. Vala tainas rabarberitle ja küpseta veel umbes 40 minutit.

0 comments: