Raffaello- juustukook
Sanderil oli sünnipäev ja kuna ta armastab väga Raffaello komme ja juustukooki, siis otsustasin need 2 asja omavahel ühendada. Nii saigi valmis suussulav juustukook, kus sees nii magusat kondenspiima kui ka krõbedaid kookoshelbeid ja mandlilaaste. Kondenspiima annab koogile piisavalt magusust, nii et eraldi suhkut lisada vaja ei ole.
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
90 g sulavõid
Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu
300 g kondenspiima
3 suurt muna
70 g kooshelbeid
70 g mandlilaaste
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
100 g hapukoort
1 sl suhkrut
kookoslaaste
8- 10 Raffello kommi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust kondenspiima, munade ja vanillisuhkruga. Sega juurde kookoshelbed ja käte vahel purustatud mandlilaastud ning vala täidis põhjale. Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 50 minutit.
Katte jaoks sega omavahel hapukoor ja suhkur ning vala koogile ja pane kook veel paariks minutiks ahju. Lase koogil enne vormist välja võtmist jahtuda.
Kaunista kook kookoslaastude ja kommidega.
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
90 g sulavõid
Täidis:
500 g maitsestamata toorjuustu
300 g kondenspiima
3 suurt muna
70 g kooshelbeid
70 g mandlilaaste
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
100 g hapukoort
1 sl suhkrut
kookoslaaste
8- 10 Raffello kommi
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust kondenspiima, munade ja vanillisuhkruga. Sega juurde kookoshelbed ja käte vahel purustatud mandlilaastud ning vala täidis põhjale. Küpseta kooki eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 50 minutit.
Katte jaoks sega omavahel hapukoor ja suhkur ning vala koogile ja pane kook veel paariks minutiks ahju. Lase koogil enne vormist välja võtmist jahtuda.
Kaunista kook kookoslaastude ja kommidega.
Kommentaarid