Kanarisoto herneste ja juustuga
Risoto valmistamine ei ole üldse nii keeruline, kui algselt võiks arvata, aga tulemus on seda pisikest vaeva kuhjaga väärt. Vein annab risotole väga mõnusa maitse ja alkohol aurustub kuumustades sellest välja, nii et rooga võivad mekkida julgelt igas vanuses sööjad.
Vaja läheb:
750 g risotoriisi
100 g riivitud parmesani
600 g Talleggi metsamarja kanafileed
1,5 l puljongit
soola, pipart
2 küünt küüslauku
3 sl võid
3 dl valget veini
400 g herneid
Prae pannil tükeldatud kanafilee. Vala külmutatud herned üle keeva veega, lase paar minutit seista ja kurna.
Haki küüslauk peeneks ja prae poti põhjas võis kuldseks. Seejärel lisa riis ja prae paar minutit, pidevalt segades.
Vala potti vein ja kuumuta riisi segades, kuni vein on riisi sisse imendunud. Seejärel hakka osade kaupa lisama puljongit, risotot pidevalt segades, lastes puljongil enne riisi sisse imenduda, kui uue osa puljongit lisad.
Kui riis on pehme ja kogu puljong lisatud, sega risoto sisse riivitud parmesan, herned ja praetud kanafilee ning serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Vaja läheb:
750 g risotoriisi
100 g riivitud parmesani
600 g Talleggi metsamarja kanafileed
1,5 l puljongit
soola, pipart
2 küünt küüslauku
3 sl võid
3 dl valget veini
400 g herneid
Prae pannil tükeldatud kanafilee. Vala külmutatud herned üle keeva veega, lase paar minutit seista ja kurna.
Haki küüslauk peeneks ja prae poti põhjas võis kuldseks. Seejärel lisa riis ja prae paar minutit, pidevalt segades.
Vala potti vein ja kuumuta riisi segades, kuni vein on riisi sisse imendunud. Seejärel hakka osade kaupa lisama puljongit, risotot pidevalt segades, lastes puljongil enne riisi sisse imenduda, kui uue osa puljongit lisad.
Kui riis on pehme ja kogu puljong lisatud, sega risoto sisse riivitud parmesan, herned ja praetud kanafilee ning serveeri kohe.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid