Jogurtikeeks viinamarjadega

May 22, 2013
Jogurt annab sellele keeksile eriliselt mõnusa mahlase tekstuuri. Keeks maitseb hea veel ka järgmisel ja ülejärgmisel päeval. Glasuuri võib keeksile ka panemata jätta, kui magus ei meeldi.

Vaja läheb:

200 g võid
175 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsatäis soola
4 muna
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
200 g Valio Gefilus viinamarja- rohelise tee jogurtit

Glasuur:

2 sl viinamarja mahla
2,5 dl tuhksuhkrut
kaunistuseks viinamarju

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vanillisuhkur, sool ja pidevalt kloppides ükshaaval munad. Sega jahu, küpsetuspulber ja sooda ning sõelu võisegu hulka. Seejärel lisa tainale jogurt,  sega võimalikult vähe. Vala tainas vormi ning küpseta 175 kraadi juures 50 minutit.
Glauuri valmistamiseks sega omavahel mahl ja tuhksuhkur ning kata sellega jahtunud keeks. Kaunista keeks viinamarjadega.

Retsept valmis koostöös Valioga.

0 comments: