Sokolaadikoogid maapähklivõi täidisega

Need koogid on dekadentlik edasiarendus laavakookidest, aga šokolaadi asemel voolab koogi seest välja hoopis hõrk maapähklivõi kreem. Üks koogike rahuldab kuhjaga ka suure maiasmoka magusavajduse.
Retseptiidee pärineb siit.

Vaja läheb:

115 g+ 1 sl võid
1 sl kakaopulbrit
30g+ 1 sl jahu
170 g hakitud šokolaadi
4 sl maapähklivõid
1 sl tuhksuhkrut
1 dl pruuni suhkrut
3 muna
näpuotsatäis soola

Pintselda koogivormid sulavõiga. Sega kokku kakaopulber ja 1 sl jahu ning puista sellega koogivormid üle, raputades üleliigse kakao- jahu segu vormidest välja. Sulata või ja šokolaad vesivannil ja lase jahtuda.
Vahusta maapähklivõi tuhksuhkru ja 1 sl võiga.
Vispelda munad suhkruga tugevaks vahuks, sega ettevaatlikult juurde sulašokolaadi- või segu ja jahu. Jaga 2/3 tainast vormidesse, tõsta igasse vormi lusikatäis maapähklivõi kreemi ja kata ülejäänud tainaga. Küpseta 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 16 minutit. Lase kookidel 5 minutit jahtuda, kummuta taldrikutele ja serveeri kohe.

Kommentaarid