Krõbedad saiapallid


Need krõbedad ja õhulised saiapallid meenutavad oma olemuselt tuuletaskuid, kuid neid on oluliselt lihtsam teha. Jääb ära igasugune keedutainaga mässamine ning pallikesed paisuvad ahjus justkui imeväel. Aitäh Lyle, kes selle toreda retsepti välja pakkus.

Vaja läheb:
1 tass piima
2 suurt muna
3 sl võid, sulatatud
1 tass jahu
1/4 tl soola



Mikserda kokku piim, munad ja üks supilusika täis sulatatud võid. Lisa jahu ja sool ning mikserda seni, kuni tainas muutub mulliliseks (veidi vahuseks). Tainas peab jääma selline vedelam, nagu paks pannkoogitainas.

Soojenda ahi 230 kraadini ning pane muffinivorm(id) 2 minutiks ahju soojenema. Seejärel määri soojenenud vorm ülejäänud sulavõiga. Mikserda tainas veelkord läbi ning vala 12-16 auguga muffinivormi. Täida tainaga ainult pool vormidest (mul said osad augud täidetud tainaga kolmveerandi vormi ulatuses ja need saiapallid paisusid ikka eriti suureks). 

Küpseta ahjus 15 minutit. Ära küpsemise ajal ahjuust ava! Originaalretsepti järgi peaks saiapalle küpsetama edasi veel 15 minutiti 175 kraadises ahjus, kuid mina ei pidanud seda vajalikuks.
Võta saiapallid ahjust välja ning torka noaga väike auk sisse, et aur välja saaks.

Serveeri koos kohupiima, vahukoore või moosiga.

Minul jäid saiapallid natuke muffinivormi külge kinni. Seega võib-olla oleks mõistlik panna muffinivomidesse ka paberist vormid, et vältida saiapallide kinni jäämist. 

Kommentaarid

sesamy ütles …
Aitäh retsepti eest, superhead ja superlihtsad:)
Täitsin need juustusalatiga :)
Jaanika ja Signe ütles …
Võta heaks, Sesamy! Tore kuulda, et maitses :)