Kanatiivad, tatrapäts ja kõrvitsa- kikerherne kaste

Ahjusoe tatrajahust päts ja aromaatne kõrvitsatest ning kikerhernetest määre maitseb koos kanatiibadega kergeks eineks ülihästi. Pähklid ja juust annavad määrdele mõnusalt särtsu.
 
Vaja läheb:

2 pakki Talleggi klassikalisi kanatiibu (2x800g)

Tatrapäts:

225 g tatrajahu
225 g nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
1,5 tl soodat
3,5- 4 dl keefiri

Kõrvitsa-kikerherne kaste:

500 g kõrvitsa viljaliha
3 küüslauguküünt
100g keedetud kikerherneid
meresoola
50 g kreeka pähkleid
oliivõli
30 g riivitud parmesani juustu

Esmalt tükelda kõrvits ja viiluta küüslauk ning pane koos kikerhernestega ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ja puista üle meresoolaga. Küpseta 180 kraadi juures 25- 30 minutit, kuni kõrvits on pehme. Seejärel püreesta segu koos pähklite, juustu ja õliga. Vajadusel maitsesta kaste soolaga. Kui soovid vedelamat kastet, võid õli pisut rohkem lisada.
Nüüd on aeg liikuda tatrapätsi juurde: selleks sega omavahel jahud, sool, suhkur ja sooda. Lisa keefir ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi tainast niiskete käte abil päts. Seejärel küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 30-35 minutit. Samal ajal pane ahju ka Talleggi kanatiivad, sest ka neid tuleb küpsetada ahjus 30 minutit.
Serveeri soojalt!

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid