Kanatiivad, tatrapäts ja kõrvitsa- kikerherne kaste
Ahjusoe tatrajahust päts ja aromaatne kõrvitsatest ning kikerhernetest määre maitseb koos kanatiibadega kergeks eineks ülihästi. Pähklid ja juust annavad määrdele mõnusalt särtsu.
Vaja läheb:
2 pakki Talleggi klassikalisi kanatiibu (2x800g)
Tatrapäts:
225 g tatrajahu
225 g nisujahu
1 tl soola
1 tl
suhkrut
1,5 tl soodat
3,5- 4 dl keefiri
Kõrvitsa-kikerherne kaste:
500 g kõrvitsa viljaliha
3 küüslauguküünt
100g keedetud
kikerherneid
meresoola
50 g kreeka pähkleid
oliivõli
30 g riivitud
parmesani juustu
Esmalt tükelda kõrvits ja viiluta küüslauk ning pane koos
kikerhernestega ahjuplaadile, nirista peale oliivõli ja puista üle
meresoolaga. Küpseta 180 kraadi juures 25- 30 minutit, kuni kõrvits on
pehme. Seejärel püreesta segu koos pähklite, juustu ja õliga. Vajadusel
maitsesta kaste soolaga. Kui soovid vedelamat kastet, võid õli pisut
rohkem lisada.
Nüüd on aeg liikuda tatrapätsi juurde: selleks sega omavahel jahud,
sool, suhkur ja sooda. Lisa keefir ja sega ühtlaseks tainaks. Vormi
tainast niiskete käte abil päts. Seejärel küpseta küpsetuspaberiga
kaetud ahjuplaadil 200 kraadi juures 30-35 minutit. Samal ajal pane ahju
ka Talleggi kanatiivad, sest ka neid tuleb küpsetada ahjus
30 minutit.
Serveeri soojalt!
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid