Tagurpidi tomatipirukas ehk tomati tarte tatin
Ega see suvi enam kaugel ei ole, kui valmivad esimesed kodumaised päikeseküpsed ja magusad tomatid. Kui tomatitest esimene isu täis on söödud, siis võiks valmis meisterdada ühe ülimalt maitsva piruka. Aga seniks, kuni meil lumi ära sulab, saab seda pirukat valmistada poes müügilolevatest kirsstomatitest.
Retseptiidee pärineb Pireti blogist.
Vaja läheb:
300 g kirsstomateid
peotäis värsket tüümiani
1- 2 sl palsamiäädikat
300 g lehttainast või filotainalehti
20 g Parmesani juustu
Kata tervete tomatitega võitatud pirukavormi põhi, puista peale tüümianilehed ja nirista peale palsamiäädikas. Riputa peale pool riivitud parmesani juustust. Suru kergelt lahtirullitud tainas tomatite peale ning riputa peale ülejäänud juust. Küpseta pirukat eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit ja kummuta vormist välja. Serveerimisel võid peale niristada palsamikreemi.
Retseptiidee pärineb Pireti blogist.
Vaja läheb:
300 g kirsstomateid
peotäis värsket tüümiani
1- 2 sl palsamiäädikat
300 g lehttainast või filotainalehti
20 g Parmesani juustu
Kata tervete tomatitega võitatud pirukavormi põhi, puista peale tüümianilehed ja nirista peale palsamiäädikas. Riputa peale pool riivitud parmesani juustust. Suru kergelt lahtirullitud tainas tomatite peale ning riputa peale ülejäänud juust. Küpseta pirukat eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit ja kummuta vormist välja. Serveerimisel võid peale niristada palsamikreemi.
Kommentaarid