Sidrunine kana- kapsasupp

March 4, 2013
Kevad ja päikeselised ilmad kohe kutsuvad kergemaid kõhutäisi nautima. Aga et ilm endiselt miinuskraadides on, siis kulub kindlasti marjaks ära üks mõnusalt kerge ja soojendav supp.

Vaja läheb:

2 pakki Talleggi sidruni kanafileed (600 g)
300 g lillkapsast
350 g hiina kapsast
1 sidruni mahl
220 g konserveeritud mini maisitõlvikuid
1 cm jupp ingverit, riivitud
3 sl sojat
1,5 l köögivilja puljongit

Kui sul pole mahti köögiviljapuljongit keeta või sul pole seda ka sügavkülmast võtta, siis võid kiirkorras teha puljongi ka puljongikontsentraadist või puljongikuubikutest. Supi tegemist alusta mõningatest ettevalmistavatest tegevustest: lillkapsas jaota õisikuteks, hiinakapsas lõika peenemateks ribadeks, pressi sidrunist välja mahl, riivi peene riiviga ingver ja nõruta maisitõlvikud. Seejärel lisas keevasse puljongisse esmalt kanafilee tükid, mida keeda ca 3 minutit. Seejärel lisa lillkapsa õisikud ja keeda veel ca 5 minutit. Järgnevalt tuleb potti lisada peeneks hakitud hiina kapsas, mida peaks keetma ca 2 minutit. Viimasena lisa maisitõlvikud, sidrunist pressitud mahl, soja ja ingver. Sega korralikult läbi, tõsta pott tulelt ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

0 comments: