Juustukook kirssidega

Üks lihtne tarretatud juustukook maitseb eine lõpetuseks magusroana suurepäraselt. Kook valmib üsna kiiresti ja kerge vaevaga.

Põhi:

250 g digestive küpsiseid
90 g sulavõid

Täidis:

350 g kompotikirsse
250 g mascarponet
400 g maitsestamata toorjuustu
250 g hapukoort
50 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 dl kirsikompoti vedelikku
7 lehte želatiini

Kate:

350 g kirsimoosi
0,5 dl kirsikompoti vedelikku
3 lehte želatiini

Põhja jaoks purusta küpsised, sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Tõsta põhi täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Täidise jaoks vahusta mascarpone, toorjuust ja hapukoor suhkru ning vanillisuhkruga ühtlaseks. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja sulata kuumas kirsimahlas. Vala želatiin pidevalt segades toorjuustusegu hulka. Kata põhi kompotikirssidega ja vala peale täidis ning tõsta 15 minutiks jahedasse.
Katte jaoks paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas kirsikompoti vedelikus. Vala želatiinisegu moosi hulka ning vala moosikate koogile ja tõsta jahedasse vähemalt kaheks tunniks tarretuma.

Kommentaarid