Juurikavorm

March 7, 2013
Lihtsad asjad on geniaalsed! Meie kodumaistest köögiviljadest saab valmistada  imeilusa triibulise ja maitsva köögiviljavormi. Köögiviljade mõnusad maitsed seob kokku koore ja muna segu- maitsenauding nii kõhule kui ka silmale:) Soola ja pipraga ei maksa üle pingutada, siis pääsevad köögiviljade maitsed kenasti esile!
Retsept pärineb Tammuri talu peakokalt, raamatust "Köök. Jagamise rõõm"

Vaja läheb:

500 g porgandeid
300 g kaalikaid
500 g peeti
soola, pipart
4 dl vahukoort
4 muna

Koori ja viiluta porgand, kaalikas ja peet õhukesteks viiludeks. Lao juurviljad kihiti ahjuvormi, maitsesta kihid soola ja pipraga. Vala vorm üle koore- munaseguga ning küpseta 150 kraadi juures 1,5 tundi.

2 comments:

  1. Anonymous said...:

    Millist peeti tuleb kasutada - kas toorest või keedetud?

  1. köögivõlur said...:

    Tere!

    Antud retseptis on kasutatud toorest peeti.