Jamie banaani- meepäts
Üks väga mõnus leid viimasest ajast on Jamie banaanide ja meega saialine. Suhkrut selle saia sisse üldse ei lähe, kogu maitse tuleb banaanidest ja meest. Mina paneksin mandleid rohkem, kui retseptis ette nähtud ehk siis nii 200 grammi.
Retsept pärineb siit.
Vaja läheb:
500 g durum nisujahu
500 g nisujahu
6 banaani
8 sl vedelat mett
100 g hakitud mandleid
600 ml sooja vett
30 g pärmi
1 tl soola
Sega jahud kokku, moodusta jahust kuhi ja tee keskele lohk. Lohku vala püreeritud banaanid, pool veest, murendatud pärm, pool meest, mandlid ja sool. Hakka tainast vaikselt sõtkuma, et kõik ained omavahel seguneksid ja sõtkudes lisa ka ülejäänud vesi. Sõtku tainast seni, kuni see on sile ja elastne. Seejärel kata taigna kauss toidukilega ja jäta tainas tunniks kerkima.
Kui tainas on kerkinud, jaota see kümneks ja vormi pallid ning aseta need küpsetusvormi üksteise kõrvale ja jäta veel pooleks tunniks kerkima. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kerkinud päts nirista üle ülejäänud meega ja küpseta 25- 30 minutit. Sai maitseb soojalt imehästi koos või ja piimaga, lisada võib ka mett.
Retsept pärineb siit.
Vaja läheb:
500 g durum nisujahu
500 g nisujahu
6 banaani
8 sl vedelat mett
100 g hakitud mandleid
600 ml sooja vett
30 g pärmi
1 tl soola
Sega jahud kokku, moodusta jahust kuhi ja tee keskele lohk. Lohku vala püreeritud banaanid, pool veest, murendatud pärm, pool meest, mandlid ja sool. Hakka tainast vaikselt sõtkuma, et kõik ained omavahel seguneksid ja sõtkudes lisa ka ülejäänud vesi. Sõtku tainast seni, kuni see on sile ja elastne. Seejärel kata taigna kauss toidukilega ja jäta tainas tunniks kerkima.
Kui tainas on kerkinud, jaota see kümneks ja vormi pallid ning aseta need küpsetusvormi üksteise kõrvale ja jäta veel pooleks tunniks kerkima. Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Kerkinud päts nirista üle ülejäänud meega ja küpseta 25- 30 minutit. Sai maitseb soojalt imehästi koos või ja piimaga, lisada võib ka mett.
Kommentaarid