Üllatusega šokolaadiküpsised
Nende šokolaadiste täidisega küpsiste vormimine on mõnus näputöö nii suurtele kui väikestele kokkajatele. Kuigi küpsised ise šokolaadi ei sisalda, annab kakao neile tõeliselt šokolaadise meki ja üllatusena võib küpsiste seest leida valget šokolaadi. Soovi korral võid nisujahu asendada vabalt ka näiteks täisterajahu või kaerajahuga. Kõrvale maitseb hea klaas külma piima.
Küpsiste retsept pärineb raamatust "Selveri küpsetised".
Vaja läheb:
150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 kuhjaga sl kakaopulbrit
100 g valget šokolaadi
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks vahuks, lisa vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Vormi tainast rull, mässi toidukilesse ja pane umbes tunniks külma. Lõika tainast umbes 1 cm paksused rattad ja pane kahe ratta vahele tükk šokolaadi ning vormi küpsiseks. Küpseta küpsiseid eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures10- 15 minutit.
Küpsiste retsept pärineb raamatust "Selveri küpsetised".
Vaja läheb:
150 g võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
3 kuhjaga sl kakaopulbrit
100 g valget šokolaadi
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks vahuks, lisa vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa tainale. Vormi tainast rull, mässi toidukilesse ja pane umbes tunniks külma. Lõika tainast umbes 1 cm paksused rattad ja pane kahe ratta vahele tükk šokolaadi ning vormi küpsiseks. Küpseta küpsiseid eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures10- 15 minutit.
Kommentaarid