Maasika- vahukommi kook

See kook on just täpselt tüdrukutele loodud, sest koosneb justnimelt suhkrust ja jahust ja maasikavahust ning sekka veel helde peoga vahukomme. Tordi sai endale seekord sünnipäevaks hoopis onu Tiit, aga kuna maasikad on tema lemmikud, siis magus ja õhulise vahukommise täidisega maasikakook sobis pidusööki hästi lõpetama. Selle koogi sisse panime oma peenra viimased maasikad.
Retsept BBCGoodFoodist.

Põhi:

175 g külma võid
200 g jahu
85 g muscovado suhkrut
Täidis:

8 lehte želatiini
500 g püreeritud ja läbi sõela aetud maasikaid
100 ml piima
250 g ricotta kohupiimapastat
4 dl vahukoort
125 g suhkrut
175 g vahukomme, tükeldatud

Kaunistuseks:

maasikaid
vahukomme
tuhksuhkrut
Sega või, jahu ja suhkur käte või köögikombaini abil purujaks tainaks ja suru ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud vormi põhjale.Torgi põhi kahvliga auguliseks ja küpseta 160 kraadi juures 25- 30 minutit ning jahuta.
Püreeri ja aja maasikad läbi sõela ning sega ricotta ja suhkruga. Paisuta želatiinilehed külmas vees ja lahusta kuumas piimas ning sega maasikatäidise hulka. Poolita vahukommid ning vahusta vahukoor pehmeks vahuks. Ettevaatlikult sega vahukoor ja kolmveerand vahukommidest maasikatäidise hulka.
Vala täidis põhjale ja kata ülejäänud vahukommidega ning tõsta 3 tunniks kuni üleöö kilega kaetult külma tahenema. Kaunista enne serveerimist marjade ja tuhksuhkruga.

Kommentaarid